top of page
  • Writer's pictureVuoden Kristillinen Kirja

Vuoden kristillinen kirja 2021 on ”Credo – Tieni mystiikkaan”

Vuoden kristillinen kirja -kilpailu toteutui jälleen vuoden tauon jälkeen. Valitsijaksi oli lupautunut Turun piispa Mari Leppänen.


Piispa Mari Leppänen
Mari Leppänen. Kuva: Valokuvaaja Jussi Vierimaa, Turku.


Esiraati oli valinnut kaikkien kilpailuun lähetettyjen kirjojen joukosta kuusi finalistia, joista piispa Leppänen valitsi voittajan. Yleisö pääsi mukaan ”tuomaristoon” äänestämällä kuudesta finalistista suosikkiaan. Eniten ääniä kerännyt sai kunniakkaan Yleisöäänestyksen voittaja -tittelin.


Kilpailu oli avoin kaikille kustantajille, ja tänä vuonna kilpailuun sai lähettää vuoden 2019 kilpailun jälkeen ilmestyneet, vuonna 2020 ilmestyneet ja vuoden 2021 syyskuun 13. päivään mennessä ilmestyneet teokset.


Voittajan julkistus Helsingin kirjamessuilla

Vuoden kristillinen kirja 2021 -kilpailun voittaja julkistettiin Helsingin kirjamessuilla. Samalla julkistettiin yleisöäänestyksen voittaja.


Vuoden kristillinen kirja 2021 on Anni Pesosen kirjoittama teos Credo – Tieni mystiikkaan.


Herkän henkilökohtainen kasvukertomus seurailee lapsen, murrosikäisen, opiskelijan, raamatuntutkijan ja seurakuntapapin pohdintoja kristinuskon ydinsisällöistä. Mistä oikeastaan puhutaan, kun sanotaan Jumala? Millaiseksi Jeesuksen merkitys muodostuu?


”Kirja tallentaa yhden ihmisen hengellistä pohdintaa poikkeusaikana. Pesosen kirja on kiinnostava ajankuva. Kirja on myös rehellinen ja avoin hengellisen matkan kuvaus. Pesosen usko elää vapaudesta, ei pakotetusta kaavasta käsin. Kirja on luontevaa puhetta hengellisyydestä, joka läpäisee arjen eikä rakennu uhkakuvista. Pesonen kuljettaa lukijaa sanattoman rukouksen ja keskiajan mystikkojen maailmaan. Hän käsittelee Jeesuksen opetuksia Jumalan valtakunnasta ja kutsuu lukijaa sisäiselle matkalle, hiljaisuuteen”, Leppänen perustelee valintaansa.


Voittajateoksen on kustantanut Basam Books Oy.


Yleisöäänestyksen voitti Jaakko Pirttiahon kirjoittama Rakkaat raajarikot. Teoksen on kustantanut Päivä Osakeyhtiö. Yleisöäänestykseen osallistujien kesken arvotun älykellon voitti Arttu Suorsa Helsingistä.

Comentários


bottom of page