• Vuoden Kristillinen Kirja

Uutisankkuri Keijo Leppänen valitsee Vuoden kristillisen kirjan 2022

”Arvostan yllättävyyttä ja rohkeutta"

– Kristillisessä kirjassa arvostan samaa kuin kirjassa ylipäätään: että se on lumoava ja napakka, että teksti on värikästä. Sisällössä arvostan yllättävyyttä ja rohkeutta: ettei kirja ole ennalta arvattava ja pliisu, Keijo Leppänen kertoo.

Se, mitä hän odottaa kristilliseltä kirjalta, määrittelee pitkälti myös hänen valintakriteerinsä. Hän lisää vielä, ettei haittaa, vaikka kirjan ote johonkin tiettyyn asiaan olisi kriittinenkin.

Leppänen ei yllättynyt siitä, että häntä pyydettiin Vuoden kristillisen kirjan valitsijaksi.

– Olenhan itsekin kirjoittanut jokusen kirjan. Ja tässä tilanteessa on mukava päästä oikeasti arvioimaan, mitä muut tekevät. Tähän asti muut ovat arvioineet, mitä minä teen, hän virnistää.

Edellisvuosien valitsijoista Leppänen tuntee hyvin tai melko hyvin moniakin: Sanna Ukkolan, Mari Leppäsen, Timo Soinin, Tapani Ruokasen...

– On heidän joukossaan yksi sukulainenkin, pikkuserkku!


Vielä ehtii mukaan


Vuoden kristillinen kirja 2022 -kilpailu on avoin kaikille kustantajille. Omakustanteidenkin tekijät ovat tervetulleita mukaan. Mutta kilpailuun osallistumisen takaraja lähestyy, sillä viimeinen kirjojen lähettämispäivä on 5. syyskuuta. Viime vuonna teoksiaan lähetti ehdolle 23 eri kustantajaa, lisäksi tuli neljä omakustannetta.

Esiraati seuloo ehdokaskirjoista kuusi finalistia, joista Keijo Leppänen valitsee voittajan. Sekä voittajateos että yleisön suosikki julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 29.10.


Lisätietoja:

Esiraadin puheenjohtaja Jouni Lallukka, jouni.lallukka@perussanoma.fi

Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Merja Pitkänen, merja.pitkanen@paiva.fi

Yhdistyksen sihteeri Mirja Sevón, mirja.sevon@paiva.fi


Uutisankkuri Keijo Leppänen - mies istuu sohvalla
Uutisankkuri Keijo Leppänen