top of page
Image by Jake Ingle

Vuoden kristillinen kirja 2022 on Jippu - Kun perhonen lakkaa hengittämästä

Voittaja julkistettiin Helsingin kirjamessuilla 29.10.

Vuoden kristillinen kirja 2022: 

Uutisankkuri Keijo Leppänen valitsi Vuoden kristillisen kirjan 2022: 
”Arvostan yllättävyyttä ja rohkeutta"

Keskustelua Vuoden kristillisestä kirjasta Radio Deissä

Mikä Vuoden kristillinen kirja -kilpailu? Mikä tekee kirjasta kristillisen? Mikä vaikutus on kilpailun voitolla kirjalle, kustantamolle ja kirjailijalle?

Radio Deissä voit kuunnella mielenkiintoisia haastatteluja aiheesta Vuoden kristillinen kirja. Omia ajatuksiaan kertoo kirjava joukko pitkään kristillisen kirjan parissa mukana olleita.

- Vuoden kristillinen kirja -kilpailu perustettiin, koska haluttiin nostaa kristillisen kirjan funktiota, taustoittaa Pekka Haapasaari.

– Raamatussa on se punainen lanka. Mielestäni sen tulisi löytyä myös kristillisestä kirjasta tavalla tai toisella, kiteyttää Juhani Nikula.

Radio Dei on Kristilliset kustantajat ry:n yhteistyökumppani.  Ohjelmat ovat kuunneltavissa myös jälkikäteen Dei Plussassa. 

Vuoden 2022 ehdokkaat

Valo_askeleillani__cmyk.jpg

Valo askeleillani Pyhiinvaelluksella Suomessa, Ilari Aalto, Annastiina Papinaho, Larissa Riihihuhta

Pyhiinvaellus kiinnostaa yhä useampaa. Voiko Suomessakin vaeltaa? Millaisia reittejä Suomesta löytyy? Miten pyhiinvaellus eroaa tavallisesta vaelluksesta? Valo askeleillani on moniääninen matkakertomus kotimaan poluilta – juurista, eksymisistä, oivalluksista ja muutoksesta. KIRJAPAJA

AM523_Brandao_Roberto_pieniäsuuria_ihmeitä_2_painos.jpg

Pieniä suuria ihmeitä, Roberto Brandão

The Voice of Finland -kilpailusta tunnetuksi tullut Roberto Brandão rohkaisee

koskettavalla elämäntarinallaan luottamaan Jumalan tahtoon ja johdatukseen, joka on täynnä pieniä suuria ihmeitä.  Brandãon tarina on hämmästyttävä osoitus siitä, mitä Jumala voi tehdä yhden pojan elämällä, silloinkin kun hän itse ei pystynyt näkemään tulevaisuutta tai toivoa.

AIKAMEDIA

lalli.jpg

Lalli Kansallismurhaajan muotokuva, Tuomas Heikkilä

Suomen luomiskertomuksen mukaan Lalli surmasi piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä 1150-luvulla. Onko tarina kuitenkaan totta? Kuka Lalli oikeastaan oli – ja mitä hänestä tiedämme? Kansallismurhaaja Lalli saa viimein oman historiansa. Palkitun historioitsijan uusin teos johdattaa suomalaisuuden alkuhämäriin.

TAMMI

jippu.jpg

Jippu, Kun perhonen lakkaa hengittämästä, Jippu, Kai Kortelainen

Kirja on tarina nuoresta naisesta, joka lensi pimeyden ytimeen ja pelastui. Jipun oli saavutettava oma henkilökohtainen pohjansa, kunnes hän pystyi ymmärtämään omat rajansa ihmisenä ja löytämään armon. Jippu kertoo elämäkerrassaan tarinansa väkevin sanankääntein, joissa kauneus ja rujous kohtaavat.

WSOY

Jaakon_psalmit.jpg

Jaakon psalmit, Jaakko Pirttiaho

Raamatun psalmeja lukiessaan Jaakko Pirttiaho on kokenut oivalluksia ja saanut evästä niin arkeen kuin juhlaan. Monien psalmien mollivoittoisuus vaihtuu vapautuneeksi iloksi ja kiitokseksi. Samaa on kokenut myös Jaakko Pirttiaho, ja tässä kirjassaan hän kertoo löydöistään.

PÄIVÄ OSAKEYHTIÖ

9789523451421_Seppala_Antiikista.jpg

Antiikista Bysanttiin Aatehistoriallisia murroksia,
Serafim Seppälä

Antiikista Bysanttiin esittelee antiikin ja varhaiskirkon ajattelijoiden näkemyksiä ihmisyydestä, ystävyydestä, kuolemasta, unista, eläimistä ja muista elämänläheisistä teemoista. Myöhäisantiikin kristillistä kirjallisuutta avataan kysymyksillä, jotka johtavat perinteisen dogmatiikan ulkopuolelle.

GAUDEAMUS

bottom of page